Sales Manager Business Development

Vervuld

Functie omschrijving Sales Manager Business Development

In deze nieuwe functie geef je leiding aan een dynamisch team van 8 buitendienst en 2 binnendienst medewerkers die zich inspannen om de totaaloplossing in de Nederland te vermarkten. Samen met jouw team bepaal je de koers aangaande de bewerking van de markt. Je bouwt een netwerk op van potentiële afnemers en partners en laat hierin de belangstelling voor AWB/Vaillant energiezuinige en schone duurzame systeemoplossingen groeien. Je participeert in aanbestedingstrajecten, brengt (winnende) offertes uit en sluit complexe contracten en SLA’s af. Hierbij werk je nauw samen met de interne projectorganisatie en engineers. Je bouwt stevige relaties op met klanten, partners en andere stakeholders in de verwarmingstechnologie markt, waardoor je zicht krijgt op nieuwe ontwikkelingen en business cases die voor AWB/Vaillant interessant kunnen zijn.
Je rapporteert aan de Commercieel Directeur Vaillant.

Functie eisen Sales Manager

AWB/Vaillant zoekt een enthousiaste en gedreven Sales Manager - Business Developer met ondernemersgeest, implementatiekracht en interesse in duurzame energie oplossingen. Wat brengt een Sales manager Business Development verder met zich mee:

• Afgeronde technische of commerciële HBO/WO-opleiding.
• Minimaal 10 jaar succesvolle sales ervaring in een business-to-business markt met een technisch product.
• Ervaring met complexe DMU en aanbestedingstrajecten (afsluiten van grote complexe contracten).
• Ervaring met het bouwen van business cases en strategische partnerships in een ontwikkelende en continue veranderende markt.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
• Business Development en succesvolle uitvoerder daarvan.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden


De Vaillant Group biedt de Sales Manager Business Development de kans om bij te dragen aan de verduurzaming van de energiemarkt, te werken met vooruitstrevende en hoogwaardige techniek en geweldige producten. De mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij innovaties. Samenwerken met gerenommeerde partners in een internationale en snel veranderende markt in de pioniersfase. Een platte organisatie, met een track record in high tech ontwikkelmarkten en ruimte om te investeren in innovatie. Een gedreven team met betrokken en hoogopgeleide medewerkers en passie voor innovatieve ontwikkeling. Goede arbeidsvoorwaarden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Bedrijfsprofiel Vaillant

VAILLANT GROUP NETHERLANDS

De Vaillant Group is een internationaal familiebedrijf met meer dan 140 jaar ervaring. De Vaillant Group bedenkt en ontwikkelt energiezuinige en schone systeemoplossingen voor verwarming, koeling en warm water. Betrouwbaarheid, installatie- en gebruiksgemak zijn daarbij het uitgangspunt.

De Vaillant Group is voor een belangrijk deel gericht op producten en systemen die gebruik maken van nieuwe energiebronnen. De vraag naar deze producten is groeiende in heel Europa. Dit geldt vooral voor de warmtepomp die de warmte van de aarde of de omringende lucht benutten en voor zonneboiler systemen. Een andere belangrijke pijler is hybride systemen. Deze combineren nieuwe energiebronnen met andere verwarmingstechnologieën om zeer efficiënte en intelligente systemen te creëren.

In Europa is de Vaillant Group de op één na grootste fabrikant met verwarmingstechnologie als kerntaak. De Vaillant Group ontwikkelt en vervaardigt haar producten en diensten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Slowakije, Turkije en China. Zij is vertegenwoordigd in meer dan 20 landen met eigen nationale verkoopbedrijven en exporteert naar ruim 60 landen.

Vaillant in Nederland
Het Nederlandse onderdeel van de Vaillant Group bestaat uit twee sterke merken: AWB en Vaillant. Met AWB voor de projectenmarkt en Vaillant als vertrouwde partner voor de particuliere markt. Gedreven door ambitie en innovatie streeft de Vaillant Group naar de beste service voor haar klanten en producten van de hoogste kwaliteit. Niet voor niets is Nederland dé proeftuin van Europa voor innovaties van de Vaillant Group.

Als onderdeel van een sterke wereldspeler die vooraanstaande producten en technieken ontwikkelt, zijn internationale kennis en expertise altijd binnen handbereik en geven de mogelijkheid om vernieuwend te blijven. De wensen en behoeften van de klanten staan daarbij altijd centraal. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten of om het verbeteren van de service. Intensieve samenwerking met installateurs, groothandels, woningcorporaties, projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren is het doel.

Locatie

Amsterdam

Contactpersoon

Rob Soet
T: (06) 5385 5111
M: (06) 5385 5111