Interactieve Assesments

Heeft u specifieke wensen? Neem dan vooral contact met ons op of bestel direct. Wij leveren ook recruitment oplossingen als maatwerk.

Met het Virtueel Interactie Programma een reëel beeld van uw kandidaten

Hoe krijgt u in een vroeg stadium een persoonlijke indruk van een kandidaat? Het CV geeft voornamelijk zicht op de ‘harde’ beoordelingscriteria. Met het Virtueel Interactie Programma krijgt u video-opnames van kandidaten te zien, waarin ze zich aan u presenteren: u ziet hoe ze hebben gereageerd op online gestelde (vooraf gefilmde) sollicitatievragen. Binnen een tweetal minuten krijgt u zicht op zaken als overtuigingskracht, enthousiasme, voorkomen/presentatie, lichaamstaal (inclusief eventuele persoonlijke ‘tics’) en uitdrukkingsvaardigheid. U krijgt zo een gevoel bij de kandidaat en kunt de ‘klik’-factor inschatten: past de kandidaat als persoon in uw organisatie?

De Virtueel Interactie Methode

Bij deze methode reageren kandidaten op (vooraf gefilmde) acteurs, die hen toespreken vanaf het beeldscherm (Windows-pc/laptop, iPhone/iPad). Afhankelijk van de module vervult de acteur de rol van werkgever, medewerker of klant. De kandidaten spreken tegen de andere persoon alsof die echt aanwezig is. Hun reacties worden via webcam of frontcamera gefilmd en de opnames zijn online toegankelijk via een code/link. De reacties van de kandidaten zijn levensecht en representatief voor hun gebruikelijke gedragsrepertoire. Het bekijken van de opnames levert in een korte tijd een representatief beeld op van hoe de kandidaat communiceert, zowel inhoudelijk als non-verbaal.

De Virtueel Interactie Modules

De volgende modules zijn binnen het Virtueel Interactie Programma mogelijk.

Voordelen van het Virtueel Interactie Programma

 • In een korte tijd (1 uur) een sterkte-/zwakteanalyse van communicatieve competenties.
 • Aanzienlijk gunstiger tijd- en kostenplaatje dan toepassing van rollenspellen.
 • Verantwoorde theoretische onderbouwing.
 • Nauwkeurig geformuleerde beoordeling.
 • Exact dezelfde test voor alle kandidaten mogelijk (met acteurs kan elk rollenspel zich weer anders ontwikkelen); goede onderlinge vergelijking van deelnemers mogelijk.
 • Concrete visualisering van ontwikkelpunten.
 • Voor kandidaten een pittig, transparant en aansprekend programma.

Het Virtueel Interactie Programma in de praktijk

 • De deelnemer ontvangt een inlogcode. Na het inloggen met deze persoonlijke code start het Virtueel Interactie Programma. De inlogcode is gekoppeld aan een aantal situaties.
 • De deelnemer wordt toegesproken door een acteur op de monitor; in de Module Leidinggeven is de acteur bijvoorbeeld een medewerker, in de Module Verkoop een inkoper en in de Module Sollicitatie een personeelsfunctionaris.
 • De deelnemer praat terug tegen de 'tegenspeler' op de monitor alsof daar echt iemand zit.
 • De reacties van de deelnemer worden vastgelegd met een webcam.
 • De opnames worden geüpload naar een server en zijn via een link te bekijken.