Business - Product Developer Metalen (sales)

Topbaan

Functie omschrijving Product/Business Developer (sales)

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het Product Management van de aan u toegewezen branche Installatietechniek. Dit houdt in dat u aan de hand van marktonderzoek en benchmarking nieuwe afzetmogelijkheden zoekt voor bestaande producten en ideeën initieert voor nieuwe afzetkanalen in Nederland. U begeleidt en ondersteunt de verkoopteams bij het in de markt zetten van deze producten. U bent hierbij verantwoordelijk voor de prijsstrategie en rapporteert aan de Sales Manager.

Daarnaast bent u verantwoordelijk voor de hele initiële inkoop van de producten en het opstellen van een Inkoopplan. U selecteert de leveranciers en onderhoudt de contacten met hen. U volgt de prijs- en marktontwikkelingen nauwlettend en u heeft intensief contact met de fabrieken en distributiecentra. U levert input voor de (verkoop)planning.

Functie eisen

Het is voor deze functie van belang dat u beschikt over een opleiding op HBO- niveau, het liefst een HEAO-opleiding CE of een HTS WTB-opleiding aangevuld met een opleiding op het gebied van marketing. U heeft enkele jaren relevante werkervaring als Product, Business Development Manager of Marketeer, bij voorkeur in de installatiebrache doch tenminste in een vergelijkbare technische omgeving. U heeft een goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. U bent gedreven en resultaatgericht. Daarbij heeft u sterke analytische en commerciële vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden biedt deze functie voor de juiste kandidaat de uitdaging om een bepalende rol te spelen in het veranderingsproces naar een marktgerichte onderneming en hiervan een succes te maken. U komt te werken binnen een jong en ambitieus team, waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Bedrijfsprofiel Hamel Metaal

Hamel Metaal B.V. gevestigd in Almere bestaat ruim 78 jaar als toonaangevende groothandel in ferro- en non-ferrometalen en is toeleverancier van de Nederlandse industrie op het gebied van buizen, stafmateriaal, profielen en platen. Met het brede assortiment aan producten op voorraad zijn wij een bewezen partner voor snelle en stipte levering naar de eisen van onze klanten. Hamel Metaal heeft service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij maken deel uit van MCB International.

Bedrijfscultuur Hamel Metaal

Enthousiaste, gemotiveerde specialisten, die in hun werk alles doen om klanten tevreden te stellen. Dat is een belangrijk uitgangspunt voor de dynamische handelsorganisatie Hamel metaal.

De snelle levering uit een groot assortiment voorraadartikelen, ons streven naar langdurige relaties en onze inspanningen om service en kwaliteit te leveren worden duidelijk gewaardeerd door onze klanten en leveranciers. In alle geledingen van ons bedrijf krijg je de gelegenheid om het beste uit jezelf te halen en te werken in een team met enthousiaste mensen.

Naast een prima salaris bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, om het beste uit jezelf te halen en je kennis en kunde op een hoger peil brengen stimuleert Hamel metaal persoonlijke groei. Er is volop ruimte om cursussen en opleidingen te volgen om jezelf verder te ontwikkelen. Kortom: een baan bij Hamel metaal betekent werken met passie en teamgeest in een cultuur waarin de onderlinge samenwerking maar ook die met klanten is gebaseerd op plezier in het werk, respect voor elkaar en waardering voor wat we realiseren.

Locatie

Almere

Contactpersoon

Rob Soet
T: (06) 5385 5111
M: (06) 5385 5111